Tuesday, February 1, 2011

Eeiii , Busuknya !





Go to fullsize image
                                   

Pada suatu hari , Black dan White sedang berjalan-jalan di tengah-tengah kota raya yang penuh sesak dengan kenderaan . Tiba-tiba mereka terpandang sekumpulan manusia , boleh dikatakan pelajar yg berumur belasan tahun , sedang merokok . Black memandang lama .

"Black , ape yg kau pandang tuh ?"

"Ko x nmpk ke , diorang tgh hisap rokok , rase mcm MACHO  la plak kalau budak perempuan tengok aku hisap rokok."

"Macho ko ckp ? Ish , dh la busuk bende tu. Dh la jom la kite masjid , azan zohor dh bergema dh tu ."

Setelah selesai menunaikan solat Zohor , mereka pun menuju ke kedai mamak untuk menjamu selera . Sekali lagi mereka terpandang akan seorang pakcik yg sedang 'online' Facebook di kedai mamak yg penuh dgn pelanggan yg suka ke kedai itu kerana ade wireless. Semakin kuat perasaan ingin cuba Black utk menghisap rokok .

"White , ko x mpk ke pakcik tu , Macho ape hisap rokok . Boleh menguatkan tenaga batin kau tahu ."

"Ish ko nie Black , x baik mengumpat orang la . Kan dosa mengumpat tu lebih besar dr membunuh."

"Ape yg aku mengumpat plak , aku ckp bende yg fakta ."

Setelah makan mereka pon pulang . Sambil itu , White risau akan Black yg ingin cuba merokok . Dia memberi nasihat kepada sahabatnya itu kerana mereka telah berkawan rapat sejak dr kecil lagi . Black hanye mengangguk.

)(*&^%$#!@#$%^*&()_+(*^%$#@!@#$%^&*()+)(*$#@!~!@#$%^&*()__++_)(*&^%$#@mkmj

1 comment:

  1. Saksikan sambungan pada siri akan datang ! Insha Allah !

    ReplyDelete